Европейската комисия прие програмите по линия на  (ЕФМДРА) за България и

...
Европейската комисия прие програмите по линия на  (ЕФМДРА) за България и
Коментари Харесай

Инвестиция за България от 121 млн. евро по линия на Европейския фонд за морско дело, рибарство и аквакултури

Европейската комисия одобри стратегиите по линия на  (ЕФМДРА) за България и Германия.

Общият размер на отпуснатите за България средства, които обгръщат този шестгодишен интервал, е 121 млн. евро, от които приносът на Европейски Съюз възлиза на 85 млн. евро. Всички подпомагани действия ще допринесат за постигането на задачите на Европейски Съюз в региона на околната среда и климата.

Средствата по програмата ще бъдат предопределени най-вече за стабилно риболовство, устойчиви аквакултури и преправка, и за маркетинг, както и за устойчива синя стопанска система. Програмите ще поддържат устойчивостта на секторите на рибарството, аквакултурите и преправянето, като по-специално подтикват прекосяването към нисковъглеродни горива, само че също по този начин и риболовни техники и уреди с ниско влияние, както и новаторски решения за надзор и събиране на данни за рибарството.

Комисарят по въпросите на околната среда, океаните и рибарството Виргиниюс Синкявичюс заяви: „ Приетите стратегии по ЕФМДРА ще оказват помощ на България и Германия да изградят постоянен, новаторски, резистентен и нисковъглероден бранш на рибарството, аквакултурите и преработката и ще подтикват техния екологичен и дигитален преход. За България това ще способства доста за развиването на общностите в региона на рибарството и аквакултурите, ще поддържа опазването и възобновяване на водното биологично многообразие и екосистеми и ще укрепи устойчивото ръководство на моретата и океаните. “

Програмите също по този начин ще поддържат екологичния и цифровия преход на бранша с вложения в сила от възобновими източници, нови осведомителни технологии и способи за понижаване на отпадъците.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР